Kost och näring vid ofrivillig barnlöshet  

Med en djupgående provtagning med fokus på näringsstatus, blodsocker och sköldkörtel och en detaljerad matdagbok får du rekommendationer baserat på dina behov.

Vad ska jag äta vid ofrivillig barnlöshet?

Dina näringsämnen är dina byggstenar och påverkar hela din kropp, även din fertilitet, implantation, ägglossning och graviditet. Vissa näringsämnen är extra viktiga. Vi kan få flera ledtrådar genom att se över blodsocker, sköldkörtel och dina näringsnivåer - både genom blodprov men även matdagbok.

Generellt är färgglad mat med högt näringsinnehåll en bra grund. Faktorer som genvarianter och fettprocent kan också påverka och göra att du har högre behov.

Näring och fertilitet

Det är flera faktorer som ska fungera för att det ska bli en liten bebis. Dels har vi tiden innan befruktning som påverkar; både ägg- och spermakvalitén. Här påverkar matintag, näringsstatus och hormonstörande ämnen. Man brukar prata om 3 månader men ibland behövs längre tid. 


Sen finns det specifika näringsämnen som har setts hjälpa vid implantationen - alltså när det befruktade ägget ska fästa i livmoderslemhinnan. 

Endometrios och kost

Många med endometrios behöver hjälp med att bli gravida. Endometrios är en östrogen- och inflammationsberoende sjukdom där mat och näring kan göra otroligt stor skillnad. Du får reda på hur du ligger till generellt samt även vilka näringsämnen du som har endometrios behöver fokusera extra på. Här hjälper provtagning och matdagbok till att se vad just du behöver göra. 


TIdigare patienter som gjort resan

Tina

35 år

Iman

35 år

Vanliga frågor

Här kan hitta svar på vanliga frågor kring medlemskapet.

Hur kan NutriGap hjälpa dig? 

Här kan du läsa om hur NutriGap kan hjälpa dig.

>