FOODFORMATION

DIETIST INOM KVINNOHÄLSA 


Vårt mission är att du som kvinna också ska få må bra. Vi hjälper dig med PCOS, magbesvär och mensrelaterade besvär att må riktigt bra igen. Vi hjälper dig att hitta och behandla dina triggers. 

Vi vet att det går att må så mycket bättre. Att mensvärk inte är normalt, att din PCOS kan bli så pass mycket bättre så att det till och med syns på dina blodprover och att dina magbesvär kan ha en orsak. Vi försöker helt enkelt hitta orsaken till dina besvär. 

Vi jobbar med provtagning som grund tillsammans med anamnes för dina symtom och matintag. Vi har också möjlighet att använda funktionsmedicinska tester som inte ingår i svensk sjukvård. Vi försöker bygga pusslet. Och vi jobbar med kvinnor som du. 


ANNA
HAMILTON

DIETIST OCH GRUNDARE 


Anna Hamilton driver FOODFORMATION och är utbildad dietist med examen 2009.

Anna Hamilton har tidigare arbetat både i Stockholm och Jönköping, i primärvård och på universitetssjukhus, bland annat med IBS, diabetes, njursjukdomar och viktproblem.

  • Dietistutbildning Umeå Universitet 2007-2009
  • Funktionsmedicinska vårdutbildningar våren 2018
  • Kurser IFM, Institute for functional medicine 2018-2019

PÅ INSTAGRAMDu sätter rätt så höga krav på dig själv. Tycker att du själv ska kunna hinna läsa på om allt. Bedöma vilka tillskott du ska ta. Försöka göra förändringar. Samtidigt som du stundtals bryter ihop.

Du söker läkare för hjälp med kroppen.
Du söker fysion för hjälp med rehabträning.
Du söker psykologen för hjälp med din psykiska hälsa.
Men ska googla fram allt du skulle behöva veta om mat, näring och fertilitet?

Det många just säger är att "det är skönt att få släppa taget och försöka vara sin egen dietist". Jag kan bara hålla med. Och det är så mycket lättare att också göra förändringar när du har diskuterat dem med någon som kan. OCH vi ser vad DU behöver.

#dietist #pcos #fertilitet #pco #insulinresistens #insulinkänslighet #hormoner #hormonhälsa #kvinna #kvinnohälsa #infertilitet #dietistonline #kvinna #googlasönder #nutrition #kostförfertilitet
...

73 1

Fått så många frågor om det här 👆👆👆🏽. Vilka blodprover ska jag ta vid PCOS?

Det kan såklart vara individuellt men de som nämns ovan är absolut bra att se över. En del är direkt diagnostiska för PCOS, en del kan var med och förtydliga diagnosen.

Några näringsprover är absolut inte specifika för PCOS men det finns ibland starka kopplingar och behövs såklart åtgärdas vid brist.

Och en del, ja de kan hjälpa dig med att se vad du behöver fokusera på.

Och vet du, det bästa! Har preciiiis smygöppnat de första platserna till vårens PCOS-kurs. Här kan du få både provtagning och kurs i ett. Provtagningen bedöms väav moi från ett PCOS-perspektiv. Hur bra?! Skicka ett 💜 här eller i PM så berättar jag mer. Eller läs på linktree eller hemsidan 🙌🙏🏼.

Vilka prover har du tagit för din PCOS?

#pcos #dietist #pco #blodprover #insulinresistens #insulin #insulinkänslighet #kolhydrater #androgenöverskott #androgener #testosteron #folat #shbg #övervikt #normalvikt #hälsa #kvinnohälsa #hormoner #hormonhälsa #hormondietist #foodformation #polycystiskaovarier
...

108 26

Ni var många som ville ha receptet. Kul!

Här är receptet på en supergod Tomatsås. Som dessutom kan stå ett tag i kylskåp och tas fram när den behövs. 😙

Lykopen är en antioxidant som verkar vara väldigt potent. Den så kallade biotillgängligheten för lykopen, dvs hur vi kan ta upp ett ämne, ökar med värme och fett. Så ja, du förstår ju hur både bra och god den här kan bli 😉.

2× 400 gram krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2 msk extra Virgin olivolja
Basilika
Salt

Pressa vitlök, fräs med olivolja kort stund ca 15 sek. Du ska känna doften och höra puttret. I med tomatkross. Puttra på (beroende av hur lång tid du har). I med basilikan på slutet. Smaka av med salt. Yammi yammi säger jag. Blir det kanske en Tomatsås till maten idag? 🍅🍅🍅

#dietist #foodformation #Tomatsås #tomat #lykopen #hormonhälsa #östrogen #pcos #hormoner #kvinna #hälsa #kvinnohälsa #dietistonline #lagahälsosamt
...

122 6

När en film säger mer än 1000 ord.

Vi har en lång väg kvar inom många områden. Den här filmsnutten skulle lika gärna kunna symbolisera manshälsa kontra kvinnohälsa. Eller forskning på män kontra kvinnor. Ja listan är lång.

Men bara att du tillsammans med en himla massa andra hänger här visar ju på att vi vill mer. Att det här området inte tas på allvar i vården. Trots att både erfarenhet och forskning finns. Även om forskning inom området behöver klar förstärkning.

Med det sagt. Heja dig som är här! Genom att prata mer kvinnohälsa så ger det ringar på vattnet och når och påverkar de som kan dra de stora penseldragen. 💕💕💕. Och nej det är inte så enkelt som att börja sitta bredbent och ta mer plats. Men kanske en av pusselbitarna som tar oss fram lite snabbare. Vad tror du? 💚💥 team bredbent? 😉

PS. För dig som inte ser vad som händer så kika i vänstra hörnet och se vad som händer när mannen ska sätta sig ner. Att du inte reagerar är kanske ännu ett bevis på hur nedärvt det är hur mycket plats man ska ta.

#dietist #kvinnor
#hälsa #kvinnohälsa #hormonobalans
#hormoner #pcos #pco #infertilitet #fertilitet #hormondietist #foodformation #annahamilton #endometrios #ätstörningar #ätbeteende #övervikt #ibs #sibo
...

87 1

Det här är sååå viktigt!!

För det första. Du ÄGER din journal. Dvs du har rätt att få se och läsa din journal, ibland mot en avgift. Har du varit hos en vårdgivare med leg så är det journalkrav. Personer utan leg har inte detta krav men kan ändå skriva anteckningar, men de har inte detta krav på sig.

Fördelen med att läsa din signerade journalanteckning är delvis att du får läsa igenom allt i lugn och ro. Och ibland, tyvärr, få ta del av den infon som du antingen borde ha fått under besöket eller som du själv inte uppfattade pga mkt info /känslor osv.

Genom att ha dem tillgängliga så kan du själv spara dem och jämföra med andra värden. Jag tänker här ffa på blodprover. Har du bara fått ett "det ser bra ut" så vet du ju inte hur det faktiskt ser ut över tid.

Privata vårdgivare som privata dietister och gynekologer har egna journalsystem och är (oftast) inte knutna till 1177. Det enda sättet att få ta del av din journal är därmed att be om att få den.

Jag tycker det här är en självklarhet och skickar alltid med antingen journal eller protokoll /sammanfattning samt provsvar. Uppskattat av alla 💕💕💕.

Kom ihåg, du ÄGER din journal!
Vad är dina tankar?

#dietist #dietistonline #fertilitet #infertilitet #pcos #pco #foodformation #hormondietist #hormonhälsa #kvinnohälsa #kvinna #hälsa #blodprover #journal #rättighet
...

79 5

Du kanske inte missat i stories 🥰. Men ja, av 8 bidrag så vann faktiskt mitt.

Det betyder inte bara att min presentation var bra men också att juryn tror på det här området.

Att hjälpa fler kvinnor på ett mer effektivt sätt. Så jvla glad över det!!! 😍😍😍

NutriGap- appen som analyserar ditt matintag och utifrån dina uppgifter ger rekommendationer om vad du behöver äta. NutriGap fyller i det som du missar. Som en dietist i fickan.

Med tanke på vinsten så är jag ännu mer sporrad att jobba med detta. Det har varit ett sidoprojekt under några månader. Men jag kommer behöver bli fler för att komma långt. Jag behöver helt enkelt ett team. Kommer skriva mer om det sen 🥰.

Vill du läsa mer så finns det här på @jkpg och @scienceparkjkpg . I juryn satt personer från Starbright invest, fembot analys and invest, almi invest och @weareknowit Priset var från tillväxtstiftelsen!

Ps. Och ett tack även till @sarawimmercranz (skala, skala, skala)
...

186 79

Du slipper snack om semlor här idag 😄. Det är nämligen inte bara fettisdagen utan även min födelsedag 🥳. Tänka sig. 38 år har jag fyllt idag. Räknade och insåg att jag är inne på mitt 14:e som dietist. Det är ändå 37% av min livsstid. Inte konstigt att man snappat upp ett och annat 😉. Som bland annat ödmjukhet inför att inte kunna allt, nutritionsområdet är ju gigantiskt. Kanske något som kanske kommer med erfarenhet och ålder?

Har du funderat över hur många procent du är uppe i? 😁😋

#dietist #dietistonline #dietistpcos #pcos #pco #insulinresistens #insulin #hormoner #hormonella #hormonobalans
#mensvärk #fertilitet #infertilitet
...

211 87

Ja varför dessa tårar? 🥰

Nyp mig i armen men det är en himla ära att få öppna det där meddelandet. Ibland är det bara jag och hon som vet. Ibland är jag en av de första. 💕

Jag kan verkligen inte garantera att jag kan hjälpa alla, nej tyvärr. Men jag lovar att göra allt jag kan för att hjälpa dig på vägen. Ta prover, se över näringsstatus, matvanor, sköldkörtel, inflammation, oxidativ stress och individanpassa råden till dig så att det blir hållbart. Så att du slipper tänka! Jag utgår från dina labbsvar, din matdagbok, symtom och den forskning som finns och erfarenhet.

Vill du jobba med maten och livsstilsförändringar så rekommenderas tre månader med förändringar för att optimera resultat. Men är det så att vi hittar något som behöver åtgärdas så kan det ta längre tid än så.

Lämna ett litet hjärta så vet jag att du finns med här 💞.

#fertilitet #infertilitet #oxidativstress #pcos #dietist #insulinresistens #insulin #pco #foodformation #hormonhälsa #hormonobalans #ofrivilligbarnlöshet
#IVF #hormondietist #dietistonline #dietistjönköping
#dietiststockholm #dietistmalmö
...

161 17
>