FOODFORMATION

DIETIST INOM KVINNOHÄLSA 


Vårt mission är att du som kvinna också ska få må bra. Vi hjälper dig med PCOS, magbesvär och mensrelaterade besvär att må riktigt bra igen. Vi hjälper dig att hitta och behandla dina triggers. 

Vi vet att det går att må så mycket bättre. Att mensvärk inte är normalt, att din PCOS kan bli så pass mycket bättre så att det till och med syns på dina blodprover och att dina magbesvär kan ha en orsak. Vi försöker helt enkelt hitta orsaken till dina besvär. 

Vi jobbar med provtagning som grund tillsammans med anamnes för dina symtom och matintag. Vi har också möjlighet att använda funktionsmedicinska tester som inte ingår i svensk sjukvård. Vi försöker bygga pusslet. Och vi jobbar med kvinnor som du. 


ANNA
HAMILTON

DIETIST OCH GRUNDARE 


Anna Hamilton driver FOODFORMATION och är utbildad dietist med examen 2009.

Anna Hamilton har tidigare arbetat både i Stockholm och Jönköping, i primärvård och på universitetssjukhus, bland annat med IBS, diabetes, njursjukdomar och viktproblem.

  • Dietistutbildning Umeå Universitet 2007-2009
  • Funktionsmedicinska vårdutbildningar våren 2018
  • Kurser IFM, Institute for functional medicine 2018-2019

PÅ INSTAGRAMÅh nu ska du få höra 🥰🥰🥰.

Till att börja med. Det här skriver jag med min patients fulla godkännande. Och jag kommer berätta om de stora penseldragen. Jag är inte urbra på att skriva om mina patienters resultat - men det finns så mycket värde för så många att få läsa det här. Så (ja men börja nu då 🤣), nu kör vi 🥳🥳🥳.

Jo en kvinna, låt oss kalla henne L kom till mig i början av året för att se om jag kunde hjälpa henne. Hon hade genomgått 4 stycken IVF-försök utan att bli gravid. Läkarna hade sagt att de inte trodde att det skulle gå.

Vi gjorde en ordentlig genomgång med matdagbok, blodprover, frågeformulär och även några funktionsmedicinska tester för att se om det fanns några obalanser vi kunde optimera. Och det fanns det 🥰.

Det handlade om optimering av blodsocker (ngt en läkare lätt hade kunnat hitta om man letat), näringsoptimering, trigger från födoämne och hur nedbrytningen av östrogen behövde lite hjälp. Supermotiverad började L med samtliga förändringar. Tufft men hade bra stöttning av sambo. Som också gjorde förändringar.

Fast forward.
För en kort tid sedan fick jag ett meddelande; " Anna, jag är gravid". 💚💙💜🧡💛. Jag läste det med tårar som sprutade. Så jvla glad för deras skull.

Så med det vill jag skicka ut lite hopp om att ibland så kan vi hitta obalans, balansera och sedan få det resultat som vi så gärna önskar. Jag är inte Ludmila i Ryssland som kan ge 100% bebisgaranti 😘🤪. Absolut inte. Men att optimering av din hälsostatus spelar roll för fertiliteten. Det finns det alldeles för mycket forskning kring för att strunta i.

Så med det sagt. Ge L ett riktigt fett hjärta här i kommentaren för att hon var ok med att dela❤🧡💛💚💙💜. Och berätta gärna för folk i branschen så kanske vi kan få en fertilitetsbehandling som ser till helheten framöver, även inom regionernas omsorg 👊.

#IVF #fertilitet #infertilitet #dietist #blodsocker #MTHFR #foodformation
...

271 102

Jag ska bara.... Alltså egentligen. Varför gör vi så? Och nu pratar jag om när du har behov som du undantränger för att. Ja varför då? För att du ska skriva klart, för att du ska prata klart, för att du ska GÖRA klart. Vi trycker undan signaler som kroppen ibland förgäves försöker skrika till oss.

Det mest vanliga jag ser ignoreras som påverkar magen är själva "toasignalen". Den ignoreras rätt så ofta. Känner du igen dig 😉?

Väldigt många går inte på toaletten när vi behöver det helt enkelt. Vi ska göra klart det där vi håller på med. Och förväntar oss att kunna schemalägga våra behov precis som vi schemalägger resten av livet. Men ojsan det funkar visst inte så bra 😚. Det kan nämligen skapa än mer magsmärta, gaser och fungera som en ond spiral för din maghälsa😮‍💨.

Vi har nämligen en kommunikation där bak som ev verkar bli sämre om vi ständigt ignorerar signalen.

A och O för en glad mage är att gå på signal. Punkt. Du vill må bättre i magen? Börja lyssna och reagera på kroppens signaler 🤗. Lovar att det kommer att hjälpa🥰.

Att faktiskt ha dina signaler som första prio. Det är ju att ta sig själv på allvar och lyssna inåt. Helgens to do kanske😉

Jag hade själv en sån "Jag ska bara" i veckan😆. Och liksom stannade upp och skrattade åt mig själv. "nä men seriöst Anna, ska du bara skriva klart det här, för att, vad? " . Jag är nyfiken, vad var DIN senaste jag ska bara?

#jagskabara #gladmage #IBS #SIBO #maghälsa #kvinnohälsa #magvärk #dietist #foodformation
...

61 4

Nu vill jag testa en grej! För ett tag sedan berättade många av er om hur eran resa bland olika platser sett ut. Det var så fint att få reda på mer om dig och er! Nu skulle jag vilja veta vad du, lövly följare, gör på dagarna? Vad pluggar /jobbar/föräldraledigar/sjukskrivna du dig ifrån eller med? MEN säg det inte genom att skriva vad du jobbar med. Utan berätta vad du jobbar med genom att beskriva vad andra runt om dig brukar fråga eller göra?! Vore så kul att få reda på 🥰.

Jag börjar (även om ni vet vad jag jobbar med):
- Folk som är hemma hos mig spanar alltid in kyl och skafferi lite extra. Va äter du bregott 😉😄?
- Vill gärna berätta vad de har ätit 🤪

Vore så kul att få reda på vad du jobbar med, med hjälp av liknande ledtrådar som kommentarer eller frågor! Hit me så löser vi det ihop 🤩

#dietist
#funktionsmedicin #student #vadjobbardumed #menscykel #hormonhälsa
...

58 66
>