FOODFORMATION

KVINNOHÄLSA 


Vårt mission är att du som kvinna ska må bra. Alltså riktigt bra. Vi hjälper dig med PCOS, magbesvär och mensrelaterade besvär att må riktigt bra igen. För det är svårt att känna balans i denna värld och det är klurigt att navigera bland all information som finns där ute. 

Vi vet att det går att må så mycket bättre. Att mensvärk inte är normalt, att din PCOS kan bli så pass mycket bättre så att det till och med syns på dina blodprover och att dina magbesvär kan ha en orsak. Vi försöker helt enkelt hitta orsaken till dina besvär. 

Vi jobbar med provtagning som grund tillsammans med anamnes för dina symtom och matintag. Vi har också möjlighet att använda funktionsmedicinska tester som inte ingår i svensk sjukvård. Vi försöker bygga pusslet. Och vi jobbar med kvinnor som du. 

ANNA
HAMILTON

DIETIST OCH GRUNDARE 


Anna Hamilton driver FOODFORMATION och är utbildad dietist med examen 2009.

Anna Hamilton har tidigare arbetat både i Stockholm och Jönköping, i primärvård och på universitetssjukhus, bland annat med IBS, diabetes, njursjukdomar och viktproblem.

  • Dietistutbildning Umeå Universitet 2007-2009
  • Funktionsmedicinska vårdutbildningar våren 2018
  • Kurser IFM, Institute for functional medicine 2018-2019

PÅ INSTAGRAMNä men alltså. Får spader på denna kommentar. "Hur kan du som dietist rekommendera tillskott, mat är ju bäst". "Vi klarar ju oss på det som maten ger. "Alltså ja, mat är verkligen superbra. Amen 🙏. Det är grundbulten för att vi ska kunna leva. Mat är en källa till så mycket gott, härligt, njutbart och också näring. Men ibland räcker det inte med "bara mat".

Det finns många tillskott som har bevisat bra effekt vid olika tillstånd som exempelvis PCOS. Det är liksom inget humbug. Och när man vet att våra neurotransmittorer, hormoner, enzymer behöver olika sorters näringsämnen för att fungera OPTIMALT, tillsammans med att du inte fungerar optimalt. Ja då blir vissa tillskott ett bra redskap. Under en kortare tid. Och nej det handlar inte om att alla ska köpa billiga multivitamintillskott från Apoteket. No no. No. Utan utifrån DINA symtom och provsvar hitta en väg så att du mår optimalt. Inte bara- inte sjuk, utan frisk, stark och välmående 💚.

Hur mår du i emojis idag? Jag har nog känt mig så här idag: 😏😎😚

#dietist #tillskott #PCOS #kvinnohälsa #foodformation #funktionsmedicin
...

183 50

Svinnervös, pirrig, lite ledsen och peppad 💚🥳 . Min sista dag på vårdcentralen, nästa vecka är det helt eget som gäller. Så sjukt glad och tacksam över att få ha arbetat på regionens bästa vårdcentral (måste ju vara så när man anställer en dietist vilket ingen annan har gjort). Alltid positiva kollegor och kul teamwork. Tack alla fina kollegor, tack @wetterhalsan .

Känns också otroligt skönt att få ha ETT fokus.

From nästa vecka är det eget äventyr som gäller. Nyp mig i armen, har så otroligt många idéer som jag nu har tid att genomföra och förvalta. Nu är det 100% kvinnohälsa och föreläsningar. Ser så fram emot detta och tacksam över att DU är här 🤩🥳

#dietist #foodformation #funktionsmedicin
...

224 76

Alltså det här 👊👊👊. Blir så grymt jvla glad varenda gång. Ofta sitter jag där med en tår i ögat. För det är stort. Att gå från cykler som är wacko wacko på säg 50-60 dagar eller bara några få på ett år. Till att efter flera månader av arbete med mat, tillskott och beteende få ett kvitto på att kroppen mår bättre. Mensen kommer var 30:e dag. Som en klocka.

Det är magiskt. Du mår bättre. Blodprover är bättre. Och du ägglossar regelbundet. Vilket i sin tur ökar chans till graviditet, om det är det du vill 💚.

Och det tar tid. För det är inte brist på p-piller vi balanserar. Vi balanserar ditt liv.

Tack för att vi gör det här tillsammans 👊🙏🥳

#pcos #ägglossning #menscykel #kvinnohälsa #dietist #foodformation
...

141 14

Tycker att det kan vara på sin plats att poängtera detta. Du behöver inte förändra allt du gör, äter, tänker för att förändra din hälsa 🙏. Visst är det ändå en skön tanke. Du behöver inte förändra allt.

Mår du inte bra så behöver du göra något, för det fungerar uppenbarligen inte med det du gör nu. Men det finns ALLTID en bas att utgå från. Alltid.

Och ett litet steg i taget blir många på ett år. Du orkar hela vägen och känner dig stolt för att du klarar förändringen. När du sen känner hur du mår bättre så har du receptet på din framgång. Receptet som kan se så olika ut- för att vi är olika.

Vad är ditt recept? Mitt höstlöfte till mig själv är färre sena kvällar 🤪😍

#hälsa #foodformation #dietist #babysteps
...

94 12