FOODFORMATION

DIETIST INOM KVINNOHÄLSA 


Vårt mission är att du som kvinna också ska få må bra. Vi hjälper dig med PCOS, magbesvär och mensrelaterade besvär att må riktigt bra igen. Vi hjälper dig att hitta och behandla dina triggers. 

Vi vet att det går att må så mycket bättre. Att mensvärk inte är normalt, att din PCOS kan bli så pass mycket bättre så att det till och med syns på dina blodprover och att dina magbesvär kan ha en orsak. Vi försöker helt enkelt hitta orsaken till dina besvär. 

Vi jobbar med provtagning som grund tillsammans med anamnes för dina symtom och matintag. Vi har också möjlighet att använda funktionsmedicinska tester som inte ingår i svensk sjukvård. Vi försöker bygga pusslet. Och vi jobbar med kvinnor som du. 


ANNA
HAMILTON

DIETIST OCH GRUNDARE 


Anna Hamilton driver FOODFORMATION och är utbildad dietist med examen 2009.

Anna Hamilton har tidigare arbetat både i Stockholm och Jönköping, i primärvård och på universitetssjukhus, bland annat med IBS, diabetes, njursjukdomar och viktproblem.

  • Dietistutbildning Umeå Universitet 2007-2009
  • Funktionsmedicinska vårdutbildningar våren 2018
  • Kurser IFM, Institute for functional medicine 2018-2019

PÅ INSTAGRAMMed risk för att få arga meddelanden 😄🚩🚩🚩.

Men jag möter det rätt så ofta så det tåls att belysas. P-piller kan inte göra din mens regelbunden.
För den blödning du får är ingen menstruation.

Mens är en konsekvens av ägglossning. Utan ägglossning - ingen mens. Och på p-piller har du ingen ägglossning.

Men jooooo, det är ju blod i trosan!! Ja men det är en så kallad bortfallsblödning. Men det är ingen menstruation.

Lite som att kalla BÅDE gelehallon och hallonsaft för GODIS bara för att båda är färgglada och smakar sött. 😉

Men varför ens hålla på och märka ord?
Jo för det ÄR skillnad. Vet du mer om din kropp så har du mer kunskap och kan tolka den bättre.

Vill du veta mer om olika blödningar, lämna ett hjärta så kommer det mer! 💜💚💙

#pcos #ägglossning #pco #dietistonline #dietist #foodformation #mens #menstruation #ppiller #mensen #mensvärk
...

148 22

Well well.

Notera att det inte är medicinskt korrekta namn här 😉. Listar du ut de kvinnliga motsvarigheterna? 😄 hit me!!

#dietist #hormonbesvär #ägglossning #menscykeln #kvinnohälsa #hälsa #dietistonline #hormondietisten #endometrios #pcos #mensvärk #vestibulit #digitaldietist #foodformation #jao
...

92 8

Det är verkligen så! 🤩🤑😬

Ersättningssystemen ser olika ut i olika regioner och på olika vårdnivåer. Men grunden är i stort att man antingen får betalt för listade patienter och/eller besök. Antalet diagnoser kan ge mer klirr i kassan. Det här styrs högre upp i syfte att försöka ge balans och hitta ersättningsmodeller som fungerar. Ditt besök är, förutom att du ska få hjälp, en del av en budget 🤑.

Men vad händer när varje blodprov är en kostnad? När besöken är för korta för att kunna gå till grund och orsak till besvären. När det går fortare att förskriva ett piller än att gå igenom matvanor, beteende och livsstil...

Ja vi får kroniska sjukdomar med årsbesök där vi förnyar recept och ökar doser. Istället för att se till orsaken så accepterar vi faktum och knaprar piller.

Och sen är det faktiskt så 🙄. Vi är vana vid att någon annan ska lösa våra problem. Det är så vi är fostrade. Ska du göra förändringar mer än att knapra piller så är det du själv som måste förändra. Och det har inte alla ork/energi/lust till. Men som det är idag så ges de flesta inte ens chansen.

Den här elden har brunnit i mig ett tag. Så pass så att jag skrev en låt om det för typ 14 år sedan. Sound on 😘.

Vilket team är du? Mrs lack of time 👨‍⚕️👩‍⚕️ eller brinner elden för förändring även hos dig? 🔥🔥🔥

#dietist #näringslära #kostförändring #mat #hälsa #kvinnohälsa #hormonobalans #hormonbalans #dietistonline #dietistjönköping #dietiststockholm #dietistgöteborg #dietistmalmö #funktionsmedicin #foodformation #fertilitet #infertilitet #pcos #pco
...

80 10

Here we go 😅.

Ja alltså det är nog mitt största hack eller tips 🤪. Att tillskott är just ett TILLskott. Du kan inte tillskotta bort all stress eller brist på näringsämnen. Du kan inte skita i maten, sömnen, rörelse, relationer och tro att alla tillskott ska ta dig fram.

Förstå mig rätt. Jag är pro tillskott när grunden finns där. Och när forskningen finns bakom. När dina prover visar på behov.🔍

Tillskott kan ge fantastiska resultat TILLSAMMANS med förändringar i mat och livsstil. När du tar rätt sort och i rätt doser. Men tillskott är liksom toppen på pyramiden. Inte grunden 🥰.

Lämna ett 💚 om du håller med 😘.
Och vill du se över vad just du behöver utifrån dina förutsättningar, skicka ett DM!

#dietist #dietistonline #IVF #fertilitet #pco #pcos #foodformation #hälsa #hormoner #kvinnohälsa #kvinna #bramat #tillskottpcos #tillskott #gravid #hormonhälsa #hormonobalans
...

129 22

Ja det här borde du veta 😘.

Vi får ju inte lära oss så mycket om hur våra kroppar fungerar. Men nu är vi många som känner att det ska bli ändring på det!

Det är inte din mens som styr själva menscykeln. Huvudrollen har faktiskt fru ägglossning. Det är ägglossningen som styr mensen.

Styr och styr tänker du kanske? Jaja ska vi vara petiga så är det hormonerna som styr men poängen här är;

Din ägglossning sker före mensen.
Om mensen är sen så är det antingen för att du är gravid. Eller för att din ägglossning är sen.
Mensen är inte de fakto SEN, den följer sitt mönster och kommer att ske ett antal dagar efter ägglossning (om du inte blir gravid).

Vill du veta mer?
Kommentera med ett 💚 så skriver jag mer framöver 😘.

Och vill du jobba för en mer regelbunden ägglossning- skicka ett meddelande så tar vi det därifrån 😍.

#dietist #ägglossning #ägglossningstest #mens #menscykel #pco #pcos #dietistonline #hälsa #kvinnohälsa #fertilitet #fertility
...

108 14
>