ANNA
HAMILTON

DIETIST OCH GRUNDARE 


Anna Hamilton driver FOODFORMATION och är utbildad dietist med examen 2009.

Anna Hamilton har tidigare arbetat både i Stockholm och Jönköping, i primärvård och på universitetssjukhus, bland annat med IBS, diabetes, njursjukdomar och viktproblem.

  • Dietistutbildning Umeå Universitet 2007-2009
  • Funktionsmedicinska vårdutbildningar våren 2018
  • Kurser IFM, Institute for functional medicine 2018-2019

FUNCTIONAL MEDICINE

FUNKTIONSMEDICIN


Som dietist är maten det främsta verktyget. Mat är information till vår kropp och våra celler. Vi tankar helt enkelt våra kroppar med information när vi äter. Det gör vi även när vi sover, tänker, stressar och rör på oss.

Funktionsmedicin bygger på samma grund som skolmedicin och startade under 90-talet i USA. Funktionsmedicinen försöker se helheten och förstå och behandla orsaken till dina symtom. Vårdgivaren blir detektiven och coachen som med hjälp av din historia och avancerade tester tillsammans med dig kan se vad som behöver göras.

Ofta tas många prover som avföring-, urin- och blodprover för att få en helhetsbild av din insida. Investerarna i Silicon Valley har redan listat funktionsmedicinen som en av de mest intressanta branscherna. Funktionsmedicinen är här för att stanna. 

ANNAS HISTORIA 


Efter att ha behandlat tusentals patienter så vet jag att maten är kraftfull och kan få dig att må så mycket bättre igen. Det är fantastiskt att få träffa personen efter några återbesök och få höra" jag mår bra nu". Jag vet inte hur många gånger jag nypt mig själv i armen för att inte glädjetårarna ska spruta.

Men jag vet också att vi ibland har missat målet för att vi inte har haft alla pusselbitar på plats. Pusselbitarna som det funktionsmedinska arbetssättet tar fram. Funktionsmedicinen gör det möjligt att ta prover för helt skräddarsydda råd så att du kan må bättre. Funktionsmedicinen ger inte bara väldigt bra resultat utan är också fantastiskt roligt att jobba med. Och det är du själv som gör själva jobbet. 

Min egen hälsoresa startade för några år sedan. Efter två graviditeter och en rätt trött kropp mådde jag bra men inte toppen; allmänt trött, eksem, håglös och mensvärk varje månad. Alla prover på vårdcentralen var "perfekta". Efter flertalet funktionsmedicinska prover fick jag resultat som visade på flera obalanser och näringsbrister. Och jag som trodde att jag åt så bra. Men det var svamp, parasiter och obalanser i tarmfloran. En mage i obalans och för mycket stress gjorde att jag hade näringsbrister med särskilt brist på vissa b-vitaminer, svåra att mäta i vanliga vården. Jag tog särskilda tillskott för magen som probiotika och bakteriehämmare.

Jag fick lägga till mer kött, nötter och ännu mer noggrann med goda grönsaker och bär. 6 månader senare mådde jag så mycket bättre, framförallt var magen lugn, jag var piggare och fri från min tidigare mensvärk! Jag vet att du som mår dåligt idag, kan må så mycket bättre imorgon. 

Välkommen till FOODFORMATION, jag ser fram emot att jobba med dig!


Anna Hamilton