FOODFORMATION

DIETIST INOM KVINNOHÄLSA 


Vårt mission är att du som kvinna också ska få må bra. Vi hjälper dig med PCOS, magbesvär och mensrelaterade besvär att må riktigt bra igen. Vi hjälper dig att hitta och behandla dina triggers. 

Vi vet att det går att må så mycket bättre. Att mensvärk inte är normalt, att din PCOS kan bli så pass mycket bättre så att det till och med syns på dina blodprover och att dina magbesvär kan ha en orsak. Vi försöker helt enkelt hitta orsaken till dina besvär. 

Vi jobbar med provtagning som grund tillsammans med anamnes för dina symtom och matintag. Vi har också möjlighet att använda funktionsmedicinska tester som inte ingår i svensk sjukvård. Vi försöker bygga pusslet. Och vi jobbar med kvinnor som du. 


ANNA
HAMILTON

DIETIST OCH GRUNDARE 


Anna Hamilton driver FOODFORMATION och är utbildad dietist med examen 2009.

Anna Hamilton har tidigare arbetat både i Stockholm och Jönköping, i primärvård och på universitetssjukhus, bland annat med IBS, diabetes, njursjukdomar och viktproblem.

  • Dietistutbildning Umeå Universitet 2007-2009
  • Funktionsmedicinska vårdutbildningar våren 2018
  • Kurser IFM, Institute for functional medicine 2018-2019

PÅ INSTAGRAMGod fortsättning och framförallt TACK!

Tack till alla er som hänger här 💚🥳💚. Tack till er som jag fått jobba med under året. Det är en ynnest att få hjälpa er på vägen. Har fått så många nyp-mig-i-armen ögonblick under året som varit. Den känslan gör att allt är så extra mycket värt. Och när ni mår bättre så är det ännu ett (av många andra) bevis på att vi kan må bättre när vi jobbar MED kroppen och inte MOT den. Det hoppas jag blir tydligare för fler 2022.

Det har för min egen del varit ett pirrigt år. Det blev så mycket att göra att jag till slut sa upp mig från min stabila dietisttjänst. På en arbetsplats jag verkligen gillade. Svårt beslut kantat med en hel del ångest. Men efter 12 år på olika kliniker var det dags 🥳. Sedan september är det 100% egen dietistmottagning inom kvinnohälsa som gäller. Finns en massa planer och idéer för 2022. En del av dem hittar ni här inom snar framtid (luddig tidsram for sure 😂😜).

Så tack till er och tack till dig. Som gör att jag kan jobba med det som ligger mig varmast om hjärtat: Att vi kvinnor också ska kunna må bra och känna oss starka och pigga. Nu kör vi 2022, är du med? 🥳🥳🥳👋

#dietist #2022 #kvinnohälsa #pcos #endometriosis #endometrios #progesteronbrist #östrogen #östrogendominans #hormoner #foodformation
...

102 9

Vad har det kostat dig? 💚 Och jag snackar inte pengar. Utan vad har dina besvär egentligen kostat dig i form av relationer, mående, frånvaro eller iaf icke närvarande, smärta, illamående, ångest, ditt mående helt enkelt?

Jag vill gärna veta. Så jag börjar.
Jag hade en grym mensvärk redan som liten. Kräktes mig igenom åk 9, 2 dgr i månaden. Min mamma var emot piller. Så jag tog inget. Det var vetekudde och en snäll morsa som hämtade en utanför skolan. Jag kanske tog en Ipren, kommer inte ihåg. Min mamma tog mig sedan på akupunktur och jag blev bra, helt bra. Det höll i ca 9 år sedan kom det tillbaka. Började igen med smärtlindring som Ipren tills jag funderade, läste på, testade och fann grundorsaken. Hjälpte mig själv och har nu lugn mens (förutom senaste cykeln som var hemsk pga bla stress).

Vad har det tidigare kostat mig? Tidigare aptrött, illamående och inte så kul 2 dagar i månaden. Det motsvarar drygt en hel månads heltidsjobb per år. PER ÅR. Helt galet. Men det kostade också min känsla för kroppen. Att inte vara vän med den och fasa inför nästkommande cykel. Det är Inte harmoniskt. Och jag vet att jag inte är ensam. Så vad sägs om att vi delar med oss så kan vi peppa varandra. Vad kostar ditt besvär?

#kvinnohälsa #hormoner #hormonhälsa #dietist #nutrition #balanseradehormoner #balans #mat #pcos #endometrios #mensvärk #pms #ångest #soffläge #illamående
...

166 26

Det här verkar vara en liten luring. För det är rätt många som säger FOOOOODMAP och inte FODMAP, som det egentligen heter. Och hej hå, det är väll inte så stor skillnad. Sluta besserwissra liksom. Fast jo och nej. För jag ser ett tydligt samband som verkligen har en betydelse 😎.

Nämligen:
De som uttalar dieten rätt verkar också ha koll på vad den innebär.
De som inte uttalar den rätt (och tror att det är en matkarta)- verkar inte vara särskilt uppdaterade på vad dieten egentligen innebär.

Och det här har ju betydelse om det exempelvis är en vårdgivare som rekommenderar att googla på dieten ( för övrigt nooo gör inte det) eller en person som säljer kurser och knappt vet vad hen säljer.

Så för din skull. Det handlar inte bara om att säga fel utan om att det bakom "matkartan" gömmer sig en okunskap som gör att du kanske inte får rätt hjälp 🤷.

Vad vill du veta om FODMAP och FOODMAP? 😜

#fodmap #magbalans #ibs #oroligmage #dietist #magdietist #foodformation #foodmap #magbesvär
...

74 6